Kompanija VP Dima sa sedištem u Velikoj Plani, osnovana je sada već davne 1995. godine sa svega tri zaposlena. Ubrzo nakon toga, počelo se sa širenjem poslovnih aktivnosti van matične opštine na teritorije Smederevske Palanke, Smedereva, Mladenovca i Beograda. Pritom je osim većih gradova, jednaka pažnja posvećena izlaženju u susret potrebama i zahtevima kupaca i iz manjih mesta, kao što su Markovac, Azanja i Miloševac.

VP Dima je vremenom kontinuirano rasla i razvijala se, da bi danas zapošljavala 250 ljudi i imala 44 maloprodajna objekta, sa tendencijom daljeg širenja mreže. Pritom je najveći prodajni objekat otvoren 2013. godine, nalazi se pri centrali firme u Velikoj Plani i prostire na 550 m2 prodajnog prostora, sa asortimanom od preko 8.300 proizvoda. 

U mestima u kojima posluje, “VP Dima”  preduzima brojne društveno-korisne aktivnosti i ponosna je na brojna opštinska i crkvena priznanja i zahvalnice. Podržava sportske aktivnosti i klubove, vatrogasno društvo i razna kulturno-umetnička dešavanja, a tokom perioda pandemije korona vurusom obezbeđivala je razne donacije, kako pojedincima tako i brojnim organizacijama. Pored toga, zaposleni se uvek rado odazivaju na pozive za pomoć, zdravstvenih radnika iz bolnice u Smederevskoj Palanci, koja obuhvata druge opštine i manja mesta…

“VP Dima” posluje prema standardima i modelima savremenih svetskih kompanija, pri čemu su kvalitet i briga o kupcu osnovne smernice u radu, a moto da uspeh nikada nije proizvod slučajnosti, već rezultat osmišljenog timskog rada i velikog truda.